Vaaliteemani

Vaasa kasvu ja kehitys

Mun mielestä kasvavan kaupungin yksi tärkeimmistä edellytyksistä on se, että kaupungista löytyy työpaikkoja. Työnteolla on ihmisten arjessa valtava merkitys. Työnteko ylläpitää hyvinvointia ja luo rutiineja. Työ luo samalla toimeentuloa, jolla pystytään ylläpitämään harrastustoimintaa sekä kuluttamaan kaupungin monipuolista palvelutarjontaa. Vaasan täytyy näyttää, että se pystyy olemaan kaupunki, johon voi tulla yrittämään, tekemään töitä ja perustamaan perheen.

Tehdään Vaasasta Suomen yrittäjäystävällisin kunta

Itse toiminimiyrittäjänä pidän tärkeänä sitä, että Vaasan kaupunki tekee yhteistyötä alueen yrittäjien kanssa. Esimerkkinä tästä ovat kaupungin järjestämät aamukahvitilaisuudet Vaasan yrittäjille – tällaista lisää. Tämä edellyttää kuitenkin sitä, että yrittäjät näkevät kaupungin houkuttelevana investointikohteena harjoittaa omaa elinkeinotoimintaa. Karsitaan turhaa byrokratiaa ja houkutellaan yrittäjiä Vaasan ulkopuoleltakin kaupunkiin yrittämään sekä kannustetaan siihen. Vaasan tulee ottaa käyttöönsä palvelualoite sekä kaavoituksessa kuunnella yrittäjiä paremmin.


Kulttuuria rakastavan paratiisi – Vaasa

Kesäteatterit ovat luonnollisesti kesäisin mitä parhain tapa nauttia kulttuurista ulkoilmassa. Kesäteatteritoimintaa Vaasassa pyörittää Vaasan yliopistoteatteri Ramppi. Ramppi esiintyy kesäisin Tropiclandia-hotellin terassipihalla. Jokaisen, joka on käynyt Vaasassa katsomassa kesäteatteria, mieleen on varmasti jäänyt muovituoleista koostuva katsomo.

Kesäteatteritoimintaa varten olemassa oleva muovituolikatsomo on askeettinen Vaasan kokoiseen kulttuurikaupunkiin katsoen. Rankkasateen sattuessa esitys- tai harjoitustoiminta joudutaan keskeyttämään, koska katsomoa ei olla varusteltu katoksella. Katoksella varusteltuna kiinteä katsomo lisäisi viihtyvyyttä nauttia kesäteatterista upeissa merellisissä maisemissa. Siksi haluan edistän valtuustotyössäni Vaasan kesäteatteritoimintaa varten uuden kiinteän katsomon rakentamista.

Kaavoitetaan uusi golfkenttä

Suomen golfliiton kenttäoppaan mukaan Pohjanmaalla sijaitsee kaikista Suomen golfkentistä 4 golfkenttää. Yksi näistä kentistä toimii Vaasassa.

Kaupunkimme ainoa golfkenttä ei ota tarpeeksi huomioon Vaasan merellistä sijaintia, joka on aivan meren rannalla. Vaikka nykyinen golfkenttä on suuri, on se lopulta melko yksitoikkoinen. Jos vaasalainen golfari haluaa vaihtelua harrastukseensa, hänen täytyy lähteä pelaaman lajia muille maakunnan golfkentille. Ratkaisu tälle olisi juuri se, että Vaasasta löytyisi myös toinen golfkenttä.


Ota minuun yhteyttä